Cornelia Miloș, soția fostului asistent maternal care a avut grijă de Gabriela timp de șase ani și care dorea să o adopte, acuză autoritățile că au răpit-o pe fată, după ce aceasta a fost preluată de reprezentanții DGASPC direct din spital.
Mai mult, femeia susține că fata este ținută captivă și izolată de familia adoptatoare.
„Sora biologică a Gabrielei a fost sâmbătă la fetiță să o vadă. A fost fugăriă de la poartă, i s-a spus că nu are voie să meargă să o vadă. Este cineva care urmărește situația și fetița nu este scoasă pe stradă, fetița cred că e sedată, că altfel ar plânge sau ar fi crăpat inimoara în ea. Nimeni nu spune nimic, nu are voie la vizită”, a declarat, pentru Mediafax, Cornelia Miloș, femeia care a îngrijit-o pe Gabriela.
Aceasta a depus plângere la Poliția Timișoara pentru răpire și a trimis petiții la ministrul Jusiției și la cel al Sănătății în speranța că va fi ajutată să își recapete fetița.
„În data de 26 am sesizat 112, s-au deplasat la fața locului, mi-au luat declarație. Pe mine m-a luat ambulanța și am fost dusă în spital și am fost rechemată vineri, 29 noiembrie, și am continuat declarația, la Secția 3 de Poliție Timișoara.(…) I-am trimis o petiție ministrului Justiției și ministrului Sănătății. Nimeni nu ia nicio atitudine și acest copil suferă, e traumatizat din luna martie. Toate hârtiile sunt făcute înspre folosul familiei care a adoptat-o. Nimeni nu ia în calcul fetița asta care s-a distrus.Nimeni nu a luat nicio măsură ca să fie primordial binele copilului. Ce înseamnă binele copilului? Să-l distrugem, să-l terorizăm, să-l îngropăm?”, a mai spus Cornelia Miloș.
Poliția a deschis o anchetă în acest caz.
„La data de 29.11.2019, la Secția 3 Poliție Timișoara a fost înregistrată o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, a declarat, pentru Mediafax, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.
Familia asistentului maternal a dus-o pe fată săptămâna trecută la psihiatru, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru că era foarte stresată. Cornelia Miloș declara atunci că fetița a dispărut din spital.
„Mi-au răpit-o din spital. Stau aici de joi internată și aseară a fost doamna avocată, a luat legătura cu doamna doctor să afle în ce stare e copilul și a zis că promite că astăzi îi face o evaluare psihologică și ne face ieșirea că plângea fetița că vrea la tati, vrea acasă, nu aici. Aici e un spital de neuropsihiatrie. Fetița nu e bolnavă, e doar speriată și face stări de anxietate că se simte mereu în nesiguranță. O invadau cei de la centru, de la protecție, că ziceau că trebuie să o consilieze. Când îi vedea o panicau de numa…A luat-o doctorița curantă, în care eu aveam încredere, că a zis că-i face evaluarea psihologică. Mi-a luat fetița din mână. Fetița plângea: «vreau și mami, vreau și mami!». Atunci, fetița a predat-o în gura lupului, la nenorociții ăștia. (…) Au venit și mi-au luat fetița din mână. Au răpit-o! Nu știu ce filieră….(…) Doctora a predat-o. Aici era lume care a văzut și a zis că fetița nu voia să urce și plângea: «vreau la mami, vreau la mami!»”, a spus Cornelia Miloș.
Reprezentanții unității medicale au anunțat că fata a fost preluată de DGASPC Caraș-Severin, care au predat-o familiei care o adoptase.
Fetița a ajuns în casa familiei Miloș când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraș Severin lui Adrian Miloș, angajat ca asistent maternal. Familia Miloș are 9 copii naturali și a crescut două fetițe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulți ani, iar asistentul maternal spune că și pe Gabriela vrea să o adopte. A și început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetița era deja în proces de adopție. Apoi, copila a fost câștigată, în instanță, de o altă familie.
În vara acestui an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetița se află în grija asistentului maternal profesionist din orașul Bocșa de la vârsta de un an și două luni. Reprezentanții instituției susțineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu dorește să adopte fetița.